lørdag den 17. december 2011

Til koncert med den skæve julemand

Har du ikke været på koncert på Loppen? - så tag et kig i deres koncertkalender.
 
En som mig kan næsten nå loftet, og der masser af mørke bjælker, der sammen med et meget blandet sammenrend mennesker gør, at dette lille spillested (godtkendt til 400 personer) er ritti' fint.

For andet år i træk havde jeg fået fingre i billetter til et specielt juleshow - og nej her taler vi ikke om 17 forskellige korsangere, der i skæppeskøn symfonisk forening skråler salmer ud til folket. Næ nej... Vi taler om Teiturs traditionsrige juleshow.

Sidste år var det en aften på spillestedet Bremen. En aften med den fulde julemand - en tilfældig julemand‚ som Teitur havde fundet i Nyhavn -, hjemmelavede marsh-mellows, der blev delt rundt, og så var der historieoplæsning... ja og så selvfølgelig en masse dejlig musik.

Derfor var det en forventningsfuld lille fyr, der satte kursen mod Christiania fredag aften. Lad mig bare dræbe al form for eventuel spændingsopbygning - det var en fest med overflod af forskellige former for godter.

I år var der ingen fuld julemand. Nope,  nix og nein. I år var der den skæve (surprise suprise - lokationen taget i betragtning) julemand. En ung gut med langt halvfedtet krøllet hår, der slingrede rundt i julemandskostume. 




 - Julemanden har som altid gaver med til jer - kunne Teitur så starte med at fortælle. Og den skæve julemand havde da også en stor rød sæk på nakken og i en kurv foran (i den til lejligheden opbyggede mave) havde han tre slags pebernødder, som blev introduceret på følgende måde:

- Jeg blev egenligt lidt ked af det, da jeg så, hvordan den første portion af pebernødder kom til at se ud, da jeg bagte dem i dag. Men her på Christiania betyder det jo ikke så meget, hvordan man ser ud, bare man KAN noget.  Og DET kan den her portion af pebernødder, lød det med et skævt smil.

Udover at fungere som gaveuddeler havde den skæve julemand også tjansen som musikønskeindsamler.
Hele koncerten var nemlig bygget op af musik-ønsker som den kære færing havde fået over Facebook.

- Jeg er ikke en af dem, der googler mine gamle sange for at huske teksten, lød en intro til en af mange gamle sange, den fiffige færing fik fremført på tangenter og strenge. Piano og guitar var aftenens instrumenter. Igen hele koncerten havde man den der fornemmelse af, at han bare elskede at stå deroppe og underholde. Og så kan jeg sagtens tilgive, når der pludselig smutter et vers eller kommer et damn ind, som da han sang forkert i You're the ocean - vi fik jo, hvad vi kom efter... and then some.  

En af aftenens tilbagevendende pudsigheder var en formodentlig ganske skæv herre, der under sangene delte hans meninger (positive) og ekstra sangtekster med os alle. Da han tændte en cigaret blev det dog for meget for en flittigt fotograferende fyr foran scenen (hvor omkring 30-40 mennesker ganske hyggeligt sad på gulvet under hele koncerten), der begav sig bagud med et godt tilbud.

- Kan vi ikke lave en aftale? Hvis du nu holder din kæft, så giver jeg en øl. 
Et forslag den brovtne herre ikke var sen til at acceptere og sammen gik de mod den fjerneste bar.

På scenen forsatte Teitur - dog afbrudt af en enkelt pause - med skævtsmilene at charmere publkum med sin helt særegne personlighed. Og som endnu en bonus - og en tilbagende event ved de her julekoncerter - spillede han et nyt nummer. Et nummer der også var på programmet sidste år - men nu mente han, det snart var ved at være helt færdig. Modigt på den måde at dele ikke- færdigt materiale med sit publikum.

Som afrunding på aftenen blev der lovet suppe omkring en brændende tønde ude i den milde decembernat, noget jeg dog ikke var med til men se, det bliver måske en helt anden historie en anden god gang.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar